Línies Addicionals

Un programa de
Catalunya Música.

De dilluns a divendres,
de vuit a nou del vespre.

dissabte, 30 de desembre del 2006

Setmana del 25 al 29 de desembre

Dilluns 25:
- Repàs discogràfic a algunes de les novetats més destacades del 2006.
- Entrevista a Josep Vila i Casañas, director de l'Orfeó Català, per parlar del concert de Sant Esteve.

Dimarts 26:
- No hi va haver programa per la transmissió en directe del Concert de Sant Esteve de l'Orfeó Català des del Palau de la Música Catalana.

Dimecres 27:
- Ens fem ressò de la mort (22.12) del dibuixant Cesc (foto).
- Entrevista a Manel Valdivieso per parlar del 34è Encontre de la JONC.
- Barcelona acull aquests dies de Festes una vintena de concerts de valsos.
- Zubin Mehta dirigirà el concert d'Any Nou 2007 de Viena i considera "Allà on floreixen els llimoners" el millor vals de Johann Strauss II.

Dijous 28:
- El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana ha editat un CD amb música de Cristòfor Taltabull amb Columna Música.
- Se subhasta la partitura del vals "Al bell Danubi Blau" de Johann Strauss fill perquè l'Associació de Cantaires de Viena, propietària del manuscrit, té molts deutes.
- El Museu Pau Casals del Vendrell celebra el 130è aniversari del naixement de Casals amb una jornada de portes obertes i la projecció de la pel·lícula del Discurs a l'ONU del 1971 (29.12)

Divendres 29:
- Entrevista a Víctor Cucurull, gerent de les Orquestrades de Catalunya (26-30.12).
- Èxit turístic de l'Any Mozart a Àustria.
- El tenor peruà Juan Diego Flórez s'estrena com a compositor de nadales ("Huiano peruano navideño") al concert Christmas in Viena, al costat de la Simfònica de Viena i el Cor dels Petits Cantors de Viena. Flórez substitueix Plácido Domingo que durant molts anys va participar en aquest concert popular.
- Nou conveni de col·laboració entre RTVE i el Teatro Real.
- Apareix un "Allegro" inèdit de Mozart que s'interpreta en concert a Salzburg.
- El director veneçolà Gustavo Dudamel debuta a l'Estat dirigint l'Orquestra Simfònica Juvenil Simón Bolívar de Veneçuela amb un concert a Sevilla.
- L'Orquestra Filharmònica d'Israel comença els actes del seu 70è aniversari.

Etiquetes de comentaris:

divendres, 29 de desembre del 2006

Les Orquestrades 2006 acaben amb un concert

Les Orquestrades de Catalunya arriben enguany a la 14a edició. Des del dia de Sant Esteve fins aquest dissabte, 30 de desembre, 160 joves músics de diversos llocs del món s'han trobat a Barcelona per fer música plegats.

De les Orquestrades, dels joves instrumentistes que ens visiten i del concert final que es farà a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona, de tot plegat, en parlarem amb Víctor Cucurull, gerent de les Orquestrades.

Si cliqueu aquí, podreu veure el dossier de l'edició del 2006 de les Orquestrades, així com el programa del concert final.

Aquí, més avall, podeu veure un vídeo promocional de l'edició de l'any passat.

Etiquetes de comentaris: ,

dimecres, 27 de desembre del 2006

34è Encontre de la JONC

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) realitza, del 27 de desembre al 7 de gener, el 34è Encontre. Aquesta vegada el faran a Salou i el director convidat serà Edmon Colomer, que dirigirà l'orquestra de joves músics catalans per primera vegada. El programa l'integren clàssics catalans del segle XX, amb obres d'autors com Joaquim Serra, Eduard Toldrà, Robert Gerhard i Juli Garreta. De l'Encontre de la JONC i també del de l'OEMUC (Orquestra de les Escoles de Música de Catalunya), en parlarem amb Manel Valdivieso, el director artístic de la JONC.

Aquí teniu el programa detallat dels dos Encontres, el professorat, els horaris i els llocs dels concerts.

Etiquetes de comentaris:

dilluns, 25 de desembre del 2006

Nadal 2006

Aquest 25 de desembre farem una edició especial de les "Línies Addicionals". Sentirem una entrevista amb Josep Vila i Casañas, director de l'Orfeó Català, que ens explicarà les novetats més destacades del Concert de Sant Esteve d'enguany, que és especial perquè commemora el vintè aniversari de la nova etapa de l'Escola Coral de l'Orfeó Català. Un concert que podreu seguir en directe per Catalunya Música. Si voleu conèixer el programa, feu clic aquí.

També dedicarem una bona part del nostre programa a escoltar algunes de les novetats discogràfiques que ens ha deixat el 2006.

Etiquetes de comentaris: ,

diumenge, 24 de desembre del 2006

Bon Nadal i Bon Any 2007!

Des de les "Línies Addicionals" us desitgem Bones Festes i que el 2007 us porti salut i bona música!!!

dissabte, 23 de desembre del 2006

Setmana del 18 al 22 de desembre

Començàvem la setmana amb l'habitual entrevista a Javier Rozas, director de la revista Goldberg de Música Antiga. Aquell dia també vam parlar amb David Nel·lo d'un disc sobre Xavier Montsalvatge, editat pel segell Tritó, que inclou "El viatge a la lluna" i "L'arca de Noè", totes dues de Xavier Montsalvatge. Aquell dia també us informàvem de la presència de Roxan Jurkevich, solista de percussió de l'OBC, a l'estrena de l'òpera "El primer emperador" de Tan Dun al Metropolitan de Nova York. Us vam parlar d'una gala benèfica de Josep Carreras a Alemanya per recaptar fons per la lluita contra la leucèmia i de l'Oratori de Nadal de Saint-Säens que dimarts i dimecres es faria al Paranimf de la Universitat de Barcelona.

Dimarts parlàvem amb l'escriptor Jordi Sierra i Fabra (foto) del llibre "Òperes explicades per a nens". També comentàvem que l'estrena d'"Idomeneu" de Mozart a Berlín que tanta polèmica havia aixecat, finalment no va provocar cap tipus d'incident. Us anunciàvem que a partir dimecres i fins a finals de gener el Liceu acull una exposició sobre Renata Tebaldi i que "Copying Beethoven" ha estat nominada als Goya com a millor pel·lícula europea del 2006.

Dimecres us parlàvem de dos discos nous del segell Lauda. Un dedicat a José de Nebra i l'altre, a Antonio Rodríguez de Hita. Vam sentir el que ens comentava Àngel Recasens, el director d'aquest conjunt. Us vam informar que s'han publicat per primera vegada totes les partitures de Juan Crisóstomo de Arriaga (foto), coincidint amb el bicentenari del naixement d'aquest compositor, que a Bonn s'ha estrenat un ballet basat en la música de l'"Anell del Nibelung" de Wagner, que Emilio Aragón ha guanyat el Premi Daniel Montorio de la SGAE i que el llibre "Shostakovich, recuerdos de una vida", de Mikhaïl Ardov, ja es pot trobar traduït al castellà.

Dijous Manel Gasch, gerent de l'Escolania de Montserrat, ens parlava d'"El nostre Nadal", l'últim enregistrament d'aquest cor de veus blanques. Aquell dia també vam poder sentir una entrevista d'Ignasi Pinyol al director Antoni Ros Marbà, la vigília del concert que havia de fer a l'Auditori de Santiago de Compostel·la, amb la "Missa Solemnis" de Beethoven al programa.

Divendres us vam parlar de "Manon Lescaut" de Puccini, l'òpera que aquests dies es pot veure al Gran Teatre del Liceu. També us vam parlar de la col·laboració que establiran a partir d'ara el Teatre Bolxoi i el Teatre de La Scala de Milà. Vam saber que l'Orquestra Simfònica de Dones de Madrid actua el dia 24 a la ciutat de Betlem i que el Cor Madrigal (foto) és aquests dies de gira amb l'Orquestra Barroca de Sevilla per interpretar la Missa en si menor de Johann Sebastian Bach.

Etiquetes de comentaris:

divendres, 22 de desembre del 2006

"La pregunta de la setmana" del 18 de desembre

Quin grup va crear Trevor Pinnock (foto) l'any 1973, amb el qual va fer nombrosos concerts i enregistraments?

A - The Academy of Ancient Music
B - The English Concert
C - English Baroque Soloists

El que posem en joc aquesta vegada són exemplars de la revista "Goldberg" del mes de desembre que inclouen una interessant entrevista amb aquest director i clavecinista, i també articles sobre Albinoni, Agricola o "Athalia" de Haendel.

linies.cmusica@catradio.cat

sms al 5335 catlinies + la resposta + nom i cognoms
(Preu 0,90 € + IVA)

Carta o postal a
Catalunya Música.
Programa Línies Addicionals.
Avgda. Diagonal, 614.
08021 BARCELONA

Guanyadors/es: Antoni Viñals, Pere Claverol, Laia Fidalgo, Bosco Adán Ferrer, Enric Mir, Immaculada Modolell, Ofelia Roca i Martí Janer

Etiquetes de comentaris:

dijous, 21 de desembre del 2006

Nou CD de nadales de l'Escolania de Montserrat

"El nostre Nadal" és el títol del disc compacte que l'Escolania de Montserrat presenta per aquestes festes. L'enregistrament es va fer el mes de juliol passat a l'Auditori de Sant Cugat del Vallès amb l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, dirigida en aquesta ocasió per Joaquim Piqué, director de l'Escolania. El disc conté el poema musical "El nostre Nadal" de Francesc Civil (1895-1990). Dijous, en l'apartat setmanal que dediquem al cant coral, parlarem d'aquest CD amb Manel Gasch, gerent de l'Escolania.

Etiquetes de comentaris: ,

dimecres, 20 de desembre del 2006

Música inèdita de José de Nebra i de Rodríguez de Hita

El conjunt "La Grande Chapelle", que dirigeix el català Àngel Recasens, acaba d'editar dos discos compactes amb música inèdita de José de Nebra ("Vísperas de Confesores") -juntament amb el grup Schola Antiqua- i d'Antonio Rodríguez de Hita ("Canciones instrumentales") per al segell Lauda. Aquest dimecres sentirem el que ens explicava Recasens d'aquests dos nous enregistraments i n'escoltarem algun fragment.

Etiquetes de comentaris:

Mozart on-line

La setmana passada vam conéixer la notícia de la posada en funcionament d'un web a internet -promogut per la Fundació Mozarteum- amb accés gratuït a totes les partitures de Mozart. L'adreça del lloc web és aquesta: http://dme.mozarteum.at

Aquí sota hem penjat un parell d'imatges relacionades amb aquest web. La primera és la pàgina d'entrada i la segona l'índex temàtic en anglès. Si cliqueu sobre cadascuna de les imatges, anireu a les pàgines corresponents de manera directa.

Etiquetes de comentaris:

dimarts, 19 de desembre del 2006

"Òperes explicades per a nens" de Jordi Sierra i Fabra

Jordi Sierra i Fabra acaba de publicar "Òperes explicades per a nens", que conté deu arguments operístics en format de conte. Aquest llibre, editat per Empúries, és la continuació d'"El meu primer llibre d'òpera", publicat l'any 2002. Dimarts Sierra i Fabra ens explicarà detalls del llibre i també ens parlarà de l'afició que té per l'òpera ja des que era petit.

Etiquetes de comentaris: ,

Marató de música de cambra a l'ESMUC

Fent clic sobre la imatge podreu veure l'horari i les obres que conformen aquesta marató que es farà el dimecres, 20 de desembre, a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i que és d'entrada gratuïta:

Etiquetes de comentaris:

dilluns, 18 de desembre del 2006

Continguts de "Goldberg" del mes de desembre

Aquest dilluns xerrarem amb Javier Rozas, director de la revista "Goldberg" de música antiga, dels continguts de la seva publicació. El músic de portada aquesta vegada és Tomaso Albinoni i també s'hi poden trobar articles dedicats al compositor Alexander Agricola, una entrevista amb el clavecinista i director Trevor Pinnock o un article sobre l'oratori "Athalia" de Haendel.

També parlarem amb l'escriptor David Nel·lo del text que ha creat per a la suite de peces per a piano "L'arca de Noè" de Xavier Montsalvatge, que el segell Tritó ha editat fa poc en CD, juntament amb una nova versió del conte "El viatge a la lluna" del compositor gironí.

Etiquetes de comentaris:

dissabte, 16 de desembre del 2006

Setmana de l'11 al 15 de desembre

Començàvem la setmana parlant-vos dels diferents concerts, conferències i exposicions que es fan aquests dies a Bilbao i Madrid en honor de Juan Crisóstomo de Arriaga. També tornàvem a fer referència a l'"Idomeneu" de Mozart que s'estrena aquest desembre a Berlín i que continua aixecant polèmica en aquesta ocasió per la desaparició dels caps de Jesús i Mahoma. Xavier Cazeneuve ens va explicar qui va ser Franz Waxman i també el contingut del cicle que sobre aquest compositor de música de cinema ha organitzat la Filmoteca de Catalunya.

Dimarts vam tenir el crític Xavier Cester als estudis de Catalunya Música. Ens va parlar de la "Carmen" del Covent Garden de Londres, del "Doctor Faustus" de Busoni de Berlín i sobretot de l'"Aida" de Verdi de la Scala i de la polèmica que va provocar el tenor Roberto Alagna (foto). Una funció que en Cester va presenciar en directe. El mateix dimarts vam parlar amb el clarinetista Joan Enric Lluna del seu grup Moonwinds. També us vam anunciar que la setmana que ve s'oferirà la versió completa de l'"Oratori de Nadal" de Bach a Tarragona.

Dimecres vam trucar al compositor Peter Bacchus, que ens va parlar del Grup XXI, que ell dirigeix artísticament i que dijous oferia un concert a Barcelona, amb estrenes de compositors nord-americans. Vam comentar-vos que l'argentí resident a França José Luis Campana havia guanyat el Premi de Composició Ciutat de Tarragona amb l'obra "Ser". També us vam comentar que l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida ha enregistrat la música de la Passió de Cervera aquesta setmana i que totes les partitures de Mozart (foto) estan disponibles a la xarxa d'internet, gràcies a un projecte impulsat per la Fundació Mozarteum. L'adreça és aquesta http://dme.mozarteum.at.

Dijous vam parlar amb Montserrat Menesses sobre el "Messies participatiu" de La Caixa i també vam sentir un fragment de l'entrevista que el programa "Notes de clàssica" emet aquest diumenge sobre "Els pastorets" d'Albert Guinovart i Jordi Galceran que estrenarà el Cor Vivaldi. Vam comentar-vos que l'Associació catalana de compositors estrenava web. Vam saber que l'Orquestra de Cambra de Vic celebra 10 anys amb una audició de "La Creació" de Haydn i que Jordi Savall ha estat nominat a un Grammy pel seu disc sobre "El Quixot".

Finalment, divendres vam parlar de la producció de l'òpera "The little sweep" ("El petit escura-xemeneies") de Benjamin Britten que aquest cap de setmana s'estrena a Badalona. Vam parlar-vos dels fragments de l'"Oratori de Nadal" que es podran sentir dins la temporada de l'OBC aquest cap de setmana i en altres capitals catalanes la setmana que ve. Vam saber que a Maó han començat la seva 36a temporada d'òpera amb "Andrea Chenier" de Giordano, amb el baríton Joan Pons. Montserrat Caballé cantava dissabte per donar suport a Burgos com a candidata a la capitalitat europea de la cultura del 2016 (!) i ens vam fer ressò que Barenboim i la seva orquestra de músics israelians i palestins ofereix un concert en el comiat de Kofi Annan com a secretari genereal de les Nacions Unides.

Etiquetes de comentaris:

divendres, 15 de desembre del 2006

"La pregunta de la setmana" de l'11 de desembre

Aquesta vegada en el nostre concurs sortegem dues col·leccions de discos de música nadalenca del segell Harmonia Mundi que inclouen obres clàssiques com el "Magnificat" de Bach, "La història de Nadal" de Heinrich Schütz o "La infantesa de Crist" d'Hector Berlioz. També s'hi poden trobar alguns cd de nadales d'arreu del món. Per guanyar una d'aquestes dues col·leccions abans ens heu de respondre la pregunta següent:

Quina és la nadala que més us agrada?

Sabem que és dificil però ens agradaria que ens escollíssiu només una cançó de nadal que per a vosaltres sigui especial.

linies.cmusica@catradio.cat

sms al 5335 catlinies + la resposta + nom i cognoms
(Preu 0,90 € + IVA)

Carta o postal a
Catalunya Música.
Programa Línies Addicionals.
Avgda. Diagonal, 614.
08021 BARCELONA


Guanyadors: Eduard Moreno i Carme Domènech

Etiquetes de comentaris:

dijous, 14 de desembre del 2006

Roberto Alagna toca el dos

Dimarts, Xavier Cester ens parlava de l'incident que el tenor Roberto Alagna va tenir a la segona representació de l'òpera "Aida" de Verdi que es feia al Teatre de La Scala de Milà. Després de la primera ària, "Celeste Aida", el tenor va abandonar l'escena perquè va ser escridessat. En Cester va ser-hi i ens ho va explicar. Si ho voleu, podeu recuperar l'entrevista fent clic aquí. D'altra banda, al YouTube ja tenen penjada l'escena. Les imatges provenen d'una televisió italiana. Fent clic aquí sota podreu jutjar vosaltres mateixos:



Aquí teniu la versió llarga del vídeo que inclou sencera l'ària "Celeste Aida" de Verdi en la veu d'Alagna i l'escena posterior...

Etiquetes de comentaris: ,

"El Messies" i "Els pastorets" del Cor Vivaldi

Aquest dijous, a la secció que setmanalment dediquem al cant coral, ens fixarem en "El Messies participatiu" que anualment organitza l'Obra Social de La Caixa. Parlarem amb Montserrat Menesses, una de les preparadores del cor de tres-cents participants. Els concerts seran el 19 i el 20 de desembre al Palau de la Música Catalana i tindran la presència de diversos solistes vocals, el cor The Sixteen, l'OBC i els dirigirà Harry Christophers (foto).

També us oferirem uns extractes de l'entrevista que el nostre company Albert Torrens, del programa "Notes de Clàssica", ha fet a Òscar Boada, Albert Guinovart i Jordi Galceran sobre la nova versió d'"Els pastorets" que el Cor Vivaldi estrena diumenge a l'Auditori Winterthur de Barcelona.

Etiquetes de comentaris: ,

dimarts, 12 de desembre del 2006

Moonwinds es presenta a Barcelona

El conjunt de vent Moonwinds, que no fa gaire va crear el clarinetista valencià Joan Enric Lluna, arriba al cicle de cambra de L'Auditori de Barcelona. Dimecres ofereixen un concert amb obres de Mozart i Martín i Soler a la Sala Oriol Martorell.
Aquests dies es presenta també el primer CD d'aquest grup, editat amb el segell Harmonia Mundi. Amb Joan Enric Lluna en parlarem de tot plegat a l'edició d'aquest dimarts de les "Línies Addicionals".

Etiquetes de comentaris:

dilluns, 11 de desembre del 2006

"La pregunta de la setmana" del 4 de desembre

En quina Catedral va treballar la major part de la seva vida Francesc Valls?

La pista: Era a la catedral de la ciutat on havia nascut

Aquesta setmana sortegem exemplars d'un CD amb música religiosa d'aquest compositor, interpretada pel conjunt Exaudi nos que dirigeix Joan Grimalt.

El regal és una gentilesa del segell discogràfic La mà de Guido

sms al 5335 catlinies + la resposta + nom i cognoms
(Preu 0,90 € + IVA)

Carta o postal a
Catalunya Música.
Programa Línies Addicionals.
Avgda. Diagonal, 614.
08021 BARCELONA


Resposta: Barcelona
Guanyadors: Sergi Oms, Ferran Esteve Arias, Jeroni Salom, Lluís Ripoll i Montserrat Calduch

Etiquetes de comentaris:

Franz Waxman, 100 anys

El 24 de desembre del 1906 neixia el compositor Franz Waxman. Conegut per les bandes sonores de pel·lícules com "La núvia de Frankenstein", "Sunset Boulevard" ("El ocaso de los dioses") o "Rebecca", aquest músic és protagonista d'un nou cicle a la Filmoteca de Catalunya. D'aquest cicle i de Waxman en parlarem dilluns amb Xavier Cazeneuve, historiador i especialista en música de cinema.

Etiquetes de comentaris: ,

dissabte, 9 de desembre del 2006

Setmana del 4 al 8 de desembre

Començàvem la setmana amb la notícia de l'avaria (foto) de l'escenari del Palau de les Arts de València que ha obligat a aturar la temporada d'aquest nou teatre d'òpera. El mateix dilluns sentíem l'entrevista amb Victòria Pardell que ens parlava d'una nova modalitat de visites al Gran Teatre del Liceu. També vam saber que Nicholas Joel és el nou director de l'Òpera de París.

Dimarts parlàvem amb Carles Capdevila, director de l'Escola de Música de Tremp, que ens parlava de la temporada de concerts que organitzen. També us vam anunciar l'emissió del documental "Pau Casals: per un món millor" que emetria el canal 33 dimecres. Vam saber que el tenor Luciano Pavarotti faria la reaparició a Bèrgam per recollir un premi però aquesta aparició pública finalment no es va produir. Vam saber que Nova York acollia aquesta setmana un simposi i un concert sobre "El llibre vermell de Montserrat".
Dimecres, us anunciàvem els continguts de la tercera temporada de l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra al Petit Palau. Vam saber que ja s'ha acabat l'edició de les òperes conservades de Vicent Martín i Soler i que Mark Minkovski ha recuperat un concert per a violoncel de Jacques Offenbach, que era intèrpret virtuós d'aquest instrument.

Dijous vam parlar amb el Pare Josep Massot (foto) de l'exposició "Cançoner popular català. 1841-1936" que aquests dies es pot veure al Museu de Montserrat. També us vam comentar que "Aida" obria la temporada del Teatre de la Scala de Milà aquell dijous, que l'Orquestra i Cors Nacionals d'Espanya programen una temporada basada en obres inspirades en el "Faust" de J. Goethe i que l'Orquestra Filharmònica de Nova York ha arribat als 164 anys d'existència.

Finalment, divendres us presentàvem un reportatge sobre el canal de televisió Unitel Clàssica i un altre sobre la presentació de "Christophorus Columbus. Paradisos perduts", l'últim cd de Jordi Savall. Us vam parlar de la Fundació que Plácido Domingo ha creat amb la Filharmònica de Viena per prevenir la sordesa i sobre alguns dels actes relacionats amb la música clàssica que es faran a la ciutat de Liverpool quan aquesta ciutat sigui capital cultural europea el 2008.

Etiquetes de comentaris:

divendres, 8 de desembre del 2006

Unitel Clàssica

Aquest divendres parlarem amb Graça Ramos, responsable del canal de televisió Unitel Clàssica a Espanya. Aquest canal emet només música clàssica, òpera i jazz i es pot veure a través de la plataforma Imagenio de Telefònica. Sabrem quins continguts ofereixen i també quins projectes de futur tenen per al nostre país.

També sentirem Jordi Savall parlant del seu últim enregistrament discogràfic: un llibre-disc amb dos CD titulat "Christophorus Columbus. Paradisos Perduts".

Etiquetes de comentaris:

dijous, 7 de desembre del 2006

"El cançoner popular català. 1841-1936"

Aquest dijous, dins l'espai que cada dijous dediquem al cant coral a les "Línies Addicionals", parlarem amb el Pare Josep Massot comissari de l'exposició "El cançoner popular català. 1841-1936" que, des del 4 de novembre i fins al 28 de gener, es pot veure al Museu de Montserrat.

Etiquetes de comentaris: ,

dimarts, 5 de desembre del 2006

Més arxius i apartats a la pàgina web de les "Línies"

Aquests últims dies hem ampliat les seccions del nostre programa. Fins ara hi havia l'opció de buscar arxius de so ja emesos a través dels apartats "Entrevistes", "Reportatges" i "Món coral" de la nostra pàgina al web de Catalunya Música. A partir d'ara també tindreu accés directe als "Contrapunts", és a dir a les crítiques.

Per altra banda, hem obert una secció on hi trobareu tot el que hem emès en relació al 75è aniversari de Joan Guinjoan aquests últims dies i també l'entrevista que Joan Vives va fer-li al compositor fa poques setmanes.

Finalment, trobareu penjat el discurs sencer que Jordi Savall va fer després de la seva investidura com a doctor "honoris causa" per la Universitat de Barcelona.

Etiquetes de comentaris:

diumenge, 3 de desembre del 2006

"La pregunta de la setmana" del 27 de novembre

Com es diu l'actor que fa de Beethoven a "Copying Beethoven"?
En joc hi ha exemplars del CD amb la banda sonora d'aquesta pel·lícula. Un obsequi que us regalem per gentilesa de Notro Films.

linies.cmusica@catradio.cat
sms al 5335 catlinies + la resposta + nom i cognoms

(Preu 0,90 € + IVA)

Resposta: Ed Harris
Guanyadors: Esther Torné Comas, Esteve Martínez i Maria Bonet Torres

Etiquetes de comentaris:

dissabte, 2 de desembre del 2006

Setmana del 27 de novembre a l'1 de desembre

Començàvem la setmana parlant de la investidura del violagambista i director Jordi Savall (foto) com a doctor "honoris causa" per la Universitat de Barcelona. Aquell mateix dia vam parlar amb Xavier Puig, director musical de les funcions d'"El barber de Sevilla" de Paisiello (foto) que tancava el Festival d'Òpera de Butxaca. També vam saber que a Madrid s'organitza aquests dies un cicle d'homenatge al compositor John Cage, que una "Flauta Màgica" ha tornat a causar polèmica a Berlín i que el director rus Valery Gergiev ha fitxat pel Palau de la Música i el Palau de les Arts de València.

Durant tota aquesta setmana hem dedicat una anteció especial a Joan Guinjoan en el 75è aniversari del seu naixement. Hem sentit els comentaris i opinions de Jordi Roch, Josep Pons, Agustí Charles, David Puertas i Joan Pàmies. A més, dimarts vam felicitar-lo. També vam parlar amb Xavier Cester que ens va comentar el més destacat del IV Festival de Música Espanyola de Cadis.

Dimecres, Víctor Estapé, cap de teoria i musicologia del Conservatori del Liceu ens parlava d'un cicle de quatre concert amb música de compositores i vam conéixer els premis que ha concedit la revista sobre òpera Opernwelt d'Alemanya.

Dijous, Conxita Garcia -presidenta de la Federació de Corals Joves de Catalunya- ens parlava d'un taller amb música coral argentina per a veus femenines que aquests dies treballen a Barcelona i que diumenge oferiran en concert. També vam saber que el Cor de L'Auditori Enric Granados de Lleida oferiran una sèrie de concerts titulats "Cor i Cobla per Nadal" i vam sentir un fragment del disc de sardanes que no fa gaire que ha editat la Polifònica de Puig-reig amb la cobla La Principal de La Bisbal. A Jaén aquests dies s'ha celebrat la segona trobada internacional de la "Sociedad de la vihuela".

Finalment, divendres vam parlar amb el compositor Bernat Vivancos de l'estrena de "Blau" amb l'OBC. També vam xerrar amb Daniel Regincós de "La cantata del cafè" escenificada que s'ha de fer aquest diumenge a la 25a Setmana de Música Antiga de Mataró. Jaume Radigales ens anunciava que diumenge a "Una tarda a l'òpera" sonaria una entrevista amb el tenor Roberto Alagna (foto) i vam acabar amb la Marató Scarlatti que obria els actes de l'any Domenico Scarlatti que se celebrarà el 2007.

La majoria d'aquests continguts els podeu recuperar si entreu a la pàgina web del nostre programa.

Etiquetes de comentaris:

divendres, 1 de desembre del 2006

Bernat Vivancos estrena "Blau" amb l'OBC

L'obra "Blau", del compositor català Bernat Vivancos (foto), s'estrena aquest cap de setmana a L'Auditori de Barcelona dins la temporada de l'OBC. Parlarem amb Vivancos i també xerrarem amb el violoncel·lista Daniel Regincós de l'espectacle "La Cantata del Cafè" que dramatitza aquesta composició de Bach i que s'oferirà aquest diumenge al vespre a la 25a Setmana de Música Antiga de Mataró.

Etiquetes de comentaris: , ,