Línies Addicionals

Un programa de
Catalunya Música.

De dilluns a divendres,
de vuit a nou del vespre.

dissabte, 16 de desembre del 2006

Setmana de l'11 al 15 de desembre

Començàvem la setmana parlant-vos dels diferents concerts, conferències i exposicions que es fan aquests dies a Bilbao i Madrid en honor de Juan Crisóstomo de Arriaga. També tornàvem a fer referència a l'"Idomeneu" de Mozart que s'estrena aquest desembre a Berlín i que continua aixecant polèmica en aquesta ocasió per la desaparició dels caps de Jesús i Mahoma. Xavier Cazeneuve ens va explicar qui va ser Franz Waxman i també el contingut del cicle que sobre aquest compositor de música de cinema ha organitzat la Filmoteca de Catalunya.

Dimarts vam tenir el crític Xavier Cester als estudis de Catalunya Música. Ens va parlar de la "Carmen" del Covent Garden de Londres, del "Doctor Faustus" de Busoni de Berlín i sobretot de l'"Aida" de Verdi de la Scala i de la polèmica que va provocar el tenor Roberto Alagna (foto). Una funció que en Cester va presenciar en directe. El mateix dimarts vam parlar amb el clarinetista Joan Enric Lluna del seu grup Moonwinds. També us vam anunciar que la setmana que ve s'oferirà la versió completa de l'"Oratori de Nadal" de Bach a Tarragona.

Dimecres vam trucar al compositor Peter Bacchus, que ens va parlar del Grup XXI, que ell dirigeix artísticament i que dijous oferia un concert a Barcelona, amb estrenes de compositors nord-americans. Vam comentar-vos que l'argentí resident a França José Luis Campana havia guanyat el Premi de Composició Ciutat de Tarragona amb l'obra "Ser". També us vam comentar que l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida ha enregistrat la música de la Passió de Cervera aquesta setmana i que totes les partitures de Mozart (foto) estan disponibles a la xarxa d'internet, gràcies a un projecte impulsat per la Fundació Mozarteum. L'adreça és aquesta http://dme.mozarteum.at.

Dijous vam parlar amb Montserrat Menesses sobre el "Messies participatiu" de La Caixa i també vam sentir un fragment de l'entrevista que el programa "Notes de clàssica" emet aquest diumenge sobre "Els pastorets" d'Albert Guinovart i Jordi Galceran que estrenarà el Cor Vivaldi. Vam comentar-vos que l'Associació catalana de compositors estrenava web. Vam saber que l'Orquestra de Cambra de Vic celebra 10 anys amb una audició de "La Creació" de Haydn i que Jordi Savall ha estat nominat a un Grammy pel seu disc sobre "El Quixot".

Finalment, divendres vam parlar de la producció de l'òpera "The little sweep" ("El petit escura-xemeneies") de Benjamin Britten que aquest cap de setmana s'estrena a Badalona. Vam parlar-vos dels fragments de l'"Oratori de Nadal" que es podran sentir dins la temporada de l'OBC aquest cap de setmana i en altres capitals catalanes la setmana que ve. Vam saber que a Maó han començat la seva 36a temporada d'òpera amb "Andrea Chenier" de Giordano, amb el baríton Joan Pons. Montserrat Caballé cantava dissabte per donar suport a Burgos com a candidata a la capitalitat europea de la cultura del 2016 (!) i ens vam fer ressò que Barenboim i la seva orquestra de músics israelians i palestins ofereix un concert en el comiat de Kofi Annan com a secretari genereal de les Nacions Unides.

Etiquetes de comentaris: