Línies Addicionals

Un programa de
Catalunya Música.

De dilluns a divendres,
de vuit a nou del vespre.

dissabte, 23 de desembre del 2006

Setmana del 18 al 22 de desembre

Començàvem la setmana amb l'habitual entrevista a Javier Rozas, director de la revista Goldberg de Música Antiga. Aquell dia també vam parlar amb David Nel·lo d'un disc sobre Xavier Montsalvatge, editat pel segell Tritó, que inclou "El viatge a la lluna" i "L'arca de Noè", totes dues de Xavier Montsalvatge. Aquell dia també us informàvem de la presència de Roxan Jurkevich, solista de percussió de l'OBC, a l'estrena de l'òpera "El primer emperador" de Tan Dun al Metropolitan de Nova York. Us vam parlar d'una gala benèfica de Josep Carreras a Alemanya per recaptar fons per la lluita contra la leucèmia i de l'Oratori de Nadal de Saint-Säens que dimarts i dimecres es faria al Paranimf de la Universitat de Barcelona.

Dimarts parlàvem amb l'escriptor Jordi Sierra i Fabra (foto) del llibre "Òperes explicades per a nens". També comentàvem que l'estrena d'"Idomeneu" de Mozart a Berlín que tanta polèmica havia aixecat, finalment no va provocar cap tipus d'incident. Us anunciàvem que a partir dimecres i fins a finals de gener el Liceu acull una exposició sobre Renata Tebaldi i que "Copying Beethoven" ha estat nominada als Goya com a millor pel·lícula europea del 2006.

Dimecres us parlàvem de dos discos nous del segell Lauda. Un dedicat a José de Nebra i l'altre, a Antonio Rodríguez de Hita. Vam sentir el que ens comentava Àngel Recasens, el director d'aquest conjunt. Us vam informar que s'han publicat per primera vegada totes les partitures de Juan Crisóstomo de Arriaga (foto), coincidint amb el bicentenari del naixement d'aquest compositor, que a Bonn s'ha estrenat un ballet basat en la música de l'"Anell del Nibelung" de Wagner, que Emilio Aragón ha guanyat el Premi Daniel Montorio de la SGAE i que el llibre "Shostakovich, recuerdos de una vida", de Mikhaïl Ardov, ja es pot trobar traduït al castellà.

Dijous Manel Gasch, gerent de l'Escolania de Montserrat, ens parlava d'"El nostre Nadal", l'últim enregistrament d'aquest cor de veus blanques. Aquell dia també vam poder sentir una entrevista d'Ignasi Pinyol al director Antoni Ros Marbà, la vigília del concert que havia de fer a l'Auditori de Santiago de Compostel·la, amb la "Missa Solemnis" de Beethoven al programa.

Divendres us vam parlar de "Manon Lescaut" de Puccini, l'òpera que aquests dies es pot veure al Gran Teatre del Liceu. També us vam parlar de la col·laboració que establiran a partir d'ara el Teatre Bolxoi i el Teatre de La Scala de Milà. Vam saber que l'Orquestra Simfònica de Dones de Madrid actua el dia 24 a la ciutat de Betlem i que el Cor Madrigal (foto) és aquests dies de gira amb l'Orquestra Barroca de Sevilla per interpretar la Missa en si menor de Johann Sebastian Bach.

Etiquetes de comentaris: