Línies Addicionals

Un programa de
Catalunya Música.

De dilluns a divendres,
de vuit a nou del vespre.

dissabte, 9 de desembre del 2006

Setmana del 4 al 8 de desembre

Començàvem la setmana amb la notícia de l'avaria (foto) de l'escenari del Palau de les Arts de València que ha obligat a aturar la temporada d'aquest nou teatre d'òpera. El mateix dilluns sentíem l'entrevista amb Victòria Pardell que ens parlava d'una nova modalitat de visites al Gran Teatre del Liceu. També vam saber que Nicholas Joel és el nou director de l'Òpera de París.

Dimarts parlàvem amb Carles Capdevila, director de l'Escola de Música de Tremp, que ens parlava de la temporada de concerts que organitzen. També us vam anunciar l'emissió del documental "Pau Casals: per un món millor" que emetria el canal 33 dimecres. Vam saber que el tenor Luciano Pavarotti faria la reaparició a Bèrgam per recollir un premi però aquesta aparició pública finalment no es va produir. Vam saber que Nova York acollia aquesta setmana un simposi i un concert sobre "El llibre vermell de Montserrat".
Dimecres, us anunciàvem els continguts de la tercera temporada de l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra al Petit Palau. Vam saber que ja s'ha acabat l'edició de les òperes conservades de Vicent Martín i Soler i que Mark Minkovski ha recuperat un concert per a violoncel de Jacques Offenbach, que era intèrpret virtuós d'aquest instrument.

Dijous vam parlar amb el Pare Josep Massot (foto) de l'exposició "Cançoner popular català. 1841-1936" que aquests dies es pot veure al Museu de Montserrat. També us vam comentar que "Aida" obria la temporada del Teatre de la Scala de Milà aquell dijous, que l'Orquestra i Cors Nacionals d'Espanya programen una temporada basada en obres inspirades en el "Faust" de J. Goethe i que l'Orquestra Filharmònica de Nova York ha arribat als 164 anys d'existència.

Finalment, divendres us presentàvem un reportatge sobre el canal de televisió Unitel Clàssica i un altre sobre la presentació de "Christophorus Columbus. Paradisos perduts", l'últim cd de Jordi Savall. Us vam parlar de la Fundació que Plácido Domingo ha creat amb la Filharmònica de Viena per prevenir la sordesa i sobre alguns dels actes relacionats amb la música clàssica que es faran a la ciutat de Liverpool quan aquesta ciutat sigui capital cultural europea el 2008.

Etiquetes de comentaris: