Línies Addicionals

Un programa de
Catalunya Música.

De dilluns a divendres,
de vuit a nou del vespre.

dissabte, 2 de desembre del 2006

Setmana del 27 de novembre a l'1 de desembre

Començàvem la setmana parlant de la investidura del violagambista i director Jordi Savall (foto) com a doctor "honoris causa" per la Universitat de Barcelona. Aquell mateix dia vam parlar amb Xavier Puig, director musical de les funcions d'"El barber de Sevilla" de Paisiello (foto) que tancava el Festival d'Òpera de Butxaca. També vam saber que a Madrid s'organitza aquests dies un cicle d'homenatge al compositor John Cage, que una "Flauta Màgica" ha tornat a causar polèmica a Berlín i que el director rus Valery Gergiev ha fitxat pel Palau de la Música i el Palau de les Arts de València.

Durant tota aquesta setmana hem dedicat una anteció especial a Joan Guinjoan en el 75è aniversari del seu naixement. Hem sentit els comentaris i opinions de Jordi Roch, Josep Pons, Agustí Charles, David Puertas i Joan Pàmies. A més, dimarts vam felicitar-lo. També vam parlar amb Xavier Cester que ens va comentar el més destacat del IV Festival de Música Espanyola de Cadis.

Dimecres, Víctor Estapé, cap de teoria i musicologia del Conservatori del Liceu ens parlava d'un cicle de quatre concert amb música de compositores i vam conéixer els premis que ha concedit la revista sobre òpera Opernwelt d'Alemanya.

Dijous, Conxita Garcia -presidenta de la Federació de Corals Joves de Catalunya- ens parlava d'un taller amb música coral argentina per a veus femenines que aquests dies treballen a Barcelona i que diumenge oferiran en concert. També vam saber que el Cor de L'Auditori Enric Granados de Lleida oferiran una sèrie de concerts titulats "Cor i Cobla per Nadal" i vam sentir un fragment del disc de sardanes que no fa gaire que ha editat la Polifònica de Puig-reig amb la cobla La Principal de La Bisbal. A Jaén aquests dies s'ha celebrat la segona trobada internacional de la "Sociedad de la vihuela".

Finalment, divendres vam parlar amb el compositor Bernat Vivancos de l'estrena de "Blau" amb l'OBC. També vam xerrar amb Daniel Regincós de "La cantata del cafè" escenificada que s'ha de fer aquest diumenge a la 25a Setmana de Música Antiga de Mataró. Jaume Radigales ens anunciava que diumenge a "Una tarda a l'òpera" sonaria una entrevista amb el tenor Roberto Alagna (foto) i vam acabar amb la Marató Scarlatti que obria els actes de l'any Domenico Scarlatti que se celebrarà el 2007.

La majoria d'aquests continguts els podeu recuperar si entreu a la pàgina web del nostre programa.

Etiquetes de comentaris: