Línies Addicionals

Un programa de
Catalunya Música.

De dilluns a divendres,
de vuit a nou del vespre.

diumenge, 26 de novembre del 2006

Setmana del 20 al 24 de novembre

Començàvem la setmana de Santa Cecília parlant amb la mezzosoprano basca Ainhoa Soraluze. També trucàvem a David Albet, director artístic de Barcelona 216, que ens va parlar del concert d'homenatge a Joan Guinjoan que es va fer dimarts.

Dimarts, el violoncel·lista Nabí Cabestany ens va explicar el contingut del concert dedicat a Arcangelo Corelli que feien dimecres al Palau Robert. Aquell dia us vam presentar Arte Verum, la nova discogràfica de Barbara Hendricks. Vam saber que Antón García Abril ha guanyat el Premi Tomás Luis de Victoria, dotat amb 60.000 euros. Us vam avançar que Jordi Savall serà nomenat Doctor "Honoris Causa" per la Universitat de Barcelona dilluns que ve i que la Setmana de Música Antiga de Mataró, que va començar dijous, arribava a la 25a edició.

Dimecres, el pianista Mac McClure ens explicava com li haviat anat per l'Amèrica del Sud la gira de concerts amb altres músics catalans. Margarida Ullate, responsable de la Fonoteca de la Biblioteca de Catalunya, ens parlava de l'exposició "Escolta i visiona". Aquesta setmana hem conegut els projectes operístics que té en marxa la Fura dels Baus, del concert amb la integral de la música per a piano de Benet Casablancas -amb l'estrena de "Tre Divertimenti" per a piano a quatre mans- que es feia dissabte al Festival Contmpo de Girona, dels concerts del Quartet Endellion a CaixaForum i del recital benèfic de Josep Bros (foto) a Vila-seca.

Dijous, parlàvem amb Joan Grimalt, director d'Exaudi nos del nou disc amb música religiosa de Francesc Valls que acaben d'editar amb La mà de Guido. També us vam comentar que les entrades del "Messies participatiu" ja són a la venda, que els Pueri Cantores fan una trobada aquest cap de setmana a Sant Feliu, que l'Escolania de Montserrat ha tret un disc de nadales amb l'Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida i que Calixto Bieito estrena una nova posada en escena de "Don Carlo" de Verdi a Basilea, Suïssa.

Finalment, divendres sentíem el que comentava el director Jesús López Cobos (foto) dels últims concerts que farà dins la temporada de l'OBC, amb música de Rott i Brahms. També sentíem el més destacat de la roda de premsa de presentació de la X Temporada Avui Música. Aquell dia coneixíem que Ramon Humet havia guanyat el Premi Reina Sofia de composició, que Maxim Xostakòvitx, el fill de Dmitri Xostakòvitx, dirigia al Palau de les Arts de València un concert monogràfic amb música del seu pare. Vam acabar la setmana parlant de les 12es Trobades Manuel de Falla que aquest any tracten dels vincles del compositor amb Catalunya.

Etiquetes de comentaris: