Línies Addicionals

Un programa de
Catalunya Música.

De dilluns a divendres,
de vuit a nou del vespre.

diumenge, 19 de novembre del 2006

Setmana del 13 al 17 de novembre

Començàvem la setmana parlant amb el crític Xavier Cester de l'òpera "Der ferne klang" de Franz Schreker que es va fer al Teatre de la Maestranza de Sevilla i que era estrena a l'Estat. Aquell mateix dia també parlàvem amb els pianistes Akiko Nomoto i Alfredo Armero de les "Goyescas" que estan fent a Holanda. Aquell dia us informàvem que el violinista i director Vladimir Spivakov havia estat nomenat Artista per la Pau de la Unesco.

Dimarts, parlàvem amb Leonardo Waisman, codirector del Congrés Els Mons de Vicent Martín i Soler (foto) que aquesta setmana s'ha fet a València. També vam sentir una entrevista amb el clarinetista Joan Pere Gil que divendres havia d'estrenar el "Concert per a clarinet i orquestra de Josep Soler". Precisament, parlant de Josep Soler, aquest músic és un dels candidats al Premi Tomás Luis deVictoria que concedeix la Fundació Autor i que està dotat amb 60.000 euros. També us vam parlar d'un manuscrit inèdit del compositor barroc alemany Johann Jacob Froberger que s'ha de subhastar aquest novembre a Londres. També us informàvem que el Festival Contmpo de Girona de música contemporània havia començat dissabte i que s'allargarà fins a principi de desembre. Per altra banda, el Vortex Temporum Ensemble, format per músics de les Illes Balears i de Pontevedra ha guanyat el primer premi a la vuitena edició del Concurs de Música de Cambra Montserrat Alavedra de Terrassa.

Dimecres, sentíem una entrevista amb el polifacètic artista Emilio Aragón (foto). Acaba d'editar un CD titulat "Bach to Cuba" on ajunta els ritmes afrocubans amb la música de Johann Sebastian Bach. També vam xerrar amb el director teatral Ferran Madico que ens va explicar en què consistia la "Sheakespeare's Night" que de dijous a dissabte dirigeix a la nova Sala Muntaner. Aquell dia us parlàvem també d'"El fervor de la perseverança", el nou espectacle de Carles Santos.

Dijous, parlàvem amb Ruth Matamala, coordinadora del projecte "Wolfy i la caixa de música", una cantata infantil que diumenge (19.11) s'estrena a Manresa. També us comentàvem que la Catedral de Barcelona, acolliria dissabte (18.11) un homenatge al Pare Ireneu Segarra, en el primer aniversari de la seva mort. Hem sabut que el Premi Frederic Mompou de composició que organitza Joventuts Musicals ha rebut 43 partitures i que el guanyador/a se sabrà a mitjans de desembre. Sant Petersburg inaugurarà un nou auditori -amb 1.200 localitats- a finals d'aquest mes.

Finalment, divendres, vam sentir les opinions de Jesús López Cobos sobre l'OBC i sobre les simfonies de Beethoven que ha de dirigir aquest cap de setmana a L'Auditori de Barcelona. També vam parlar amb Maite de la Fuente, membre de l'Associació Bilbaïna d'Amics de l'Òpera, del projecte Tutto Verdi. Aquell mateix dia recordàvem que Montserrat Caballé (foto) celebrava el 50è aniversari del seu debut operístic a Basilea.

Etiquetes de comentaris: