Línies Addicionals

Un programa de
Catalunya Música.

De dilluns a divendres,
de vuit a nou del vespre.

divendres, 10 de novembre del 2006

Setmana del 6 al 10 de novembre

Hem començat la segona setmana de novembre parlant amb el director d'orquestra i clavecinista Eduardo López Banzo. Vam saber coses de José de Nebra i també de com va anar la gravació de l'òpera Amadigi de Haendel que, amb el seu conjunt Al Ayre Español, va enregistrar fa algunes setmanes al nou Auditori de Girona.

Aquell dia vam informar-vos de la mort del director d'orquestra Silvio Varviso i de l'estrena de "Romança sota la lluna", primera sarsuela en català des del 1934, que es va fer el cap de setmana passat al Teatre La Faràndula de Sabadell.

Dimarts parlàvem amb Enric Ferrer, director del Concurs de música de cambra Montserrat Alavedra, que aquest cap de setmana es farà a Terrassa.

Aquests dies hem sabut també que una productora francesa està preparant una pel·lícula de tres hores sobre Pau Casals a partir d'una idea original de Michel Lethiec i Laurent Gomes. En aquest projecte hi col·labora també TV3.

Dimecres, parlàvem amb Quim Lecina de l'espectacle "Em dic Erik Satie, com tothom" que torna a representar-se al Versus Teatre de Barcelona. També vam parlar amb la soprano Maribel Ortega i vam comentar-vos un concert d'homenatge a Granados que es va fer al Carnegie Hall de Nova York i de l'estrena de la primera òpera de Franz Schreker a l'Estat.

Dijous, Borja Sitjà ens parlava del Festival de Música Contemporània de Lima que té a Catalunya com a país convidat. També xerràvem amb Montserrat Cadevall, presidenta de la FCEC, que ens va avançar que Barcelona s'ha convertit en seu de l'Europa Cantat de la zona mediterrània. També us vam parlar de l'homenatge que Esparreguera fa el dissabte 11 a la soprano Francesca Callao, en el vint-i-cinquè aniversari de la seva mort.

Divendres, vam parlar de l'estrena de "Lucia di Lammermoor" (foto) al Liceu i de la roda de premsa que el director Paul Goodwin i el piansita Alexei Volodin van oferir a L'Auditori per presentar els seus concerts al costat de l'OBC. Finalment, us vam parlar de la presentació del llibre "La música en la obra de Cervantes" a càrrec del Dr. Antonio Martín Moreno, catedràtic de Musicologia de la Universitat de Granada, que es farà dilluns a la tarda a la Residència d'Investigadors de Barcelona.

Etiquetes de comentaris: