Línies Addicionals

Un programa de
Catalunya Música.

De dilluns a divendres,
de vuit a nou del vespre.

dissabte, 28 d’octubre del 2006

Setmana del 23 al 27 d'octubre del 2006

Començàvem la setmana parlant amb el pianista andalús Javier Perianes sobre el CD de la Música Callada de Frederic Mompou que ha enregistrat amb Harmonia Mundi.

Dimarts parlàvem amb Núria Ballester , conservadora del Museu Casals, d'un nou llibre sobre aquest músic, publicat per March Editor, en el qual ha col·laborat la Fundació Pau Casals. Aquell dia coneixíem els Premis de la Crítica 2005/06 que anualment atorguen els Amics del Liceu. La gran triomfadora va ser l'òpera Die Tote Stadt, d'Erich Wolfgang Korngold que va guanyar a l'apartat de millor representació i millors direccions escènica i musical.

Dimecres va començar la 25a temporada del Amics de l'Òpera Sabadell. Vam sentir les opinions que la Presidenta d'aquesta Associació, Mirna Lacambra, havia fet diumenge passat al programa Una tarda a l'òpera de Catalunya Música.

Vam parlar-vos de la descoberta feta a Itàlia d'una òpera del compositor Saverio Mercadante sobre el tema del Quixot i vam sentir tres cançons extretes del nou CD amb una trentena d'arranjaments de melodies tradicionals catalanes fets per Manuel García Morante, cantades per Yrene Martínez-Roca.

Dijous el crític Xavier Cester ens va parlar de l'estrena del nou teatre d'òpera de València (foto). També vam parlar amb Josep Vila i Casañas, el director de l'Orfeó Català, de l'estrena de la Missa Solemne de Leopold Mozart que fan aquests dies a Madrid, Pamplona i Barcelona i Òscar Boada, director del Cor Vivaldi, ens parlava del concert que fan el diumenge 29 a l'Auditori Winterthur.

Aquesta setmana també hem sabut que l'ESMUC ha estat convidada al Festival de Conservatoris de Sant Petersburg i que Edita Gruberova no cantarà a l'estrena de Lucia di Lamermoor per malaltia.

Divendres parlàvem amb el professor Antoni Seva de l'edició que ha fet en català de les "Memòries" de Lorenzo da Ponte i ens assabentàvem que finalment l'Idomeneu de Berlín sí que es farà.

Etiquetes de comentaris: