Línies Addicionals

Un programa de
Catalunya Música.

De dilluns a divendres,
de vuit a nou del vespre.

dissabte, 30 de setembre de 2006

Setmana del 25 al 29 de setembre del 2006

Començàvem la setmana amb un programa especial sobre Dmitri Xostakòvitx que vam fer coincidint amb el centenari exacte del seu naixement. Al llarg de la setmana hem sentit el que diferents personatges del món de la música opinaven sobre aquest compositor.

Hem parlant del compositor anglès Malcolm Arnold, mort el cap de setmana anterior a Anglaterra. Ho fèiem amb Xavier Cazeneuve i Salvador Brotons. També hem conegut la mort del director d'orquestra Armin Jordan.

Hem sentit el pianista Josep Maria Colom parlant-nos del Capriccio de Stravinski, l'obra que tocava aquesta setmana amb l'OBC.

Hem conegut la polèmica que hi ha aquests dies a Berlín per la suspensió d'un Idomeneu de Mozart per por a la violència islamista. A més, Carles Riera (foto) ens va explicar els problemes que va tenir amb el seu instrument l'agost passat a Londres per culpa de les normes de seguretat dels aeroports anglesos.

En el nostre apartat coral us hem parlat de l'homenatge a Oriol Martorell en el desè aniversari de la seva mort, d'un nou cicle coral a L'Auditori i del I Festival de Corals de Malgrat de Mar.

Joan Pàmies, director de l'Orquestra de Cambra Catalana, ens ha parlat dels seus concerts de tardor que comencen l'1 d'octubre.

Finalment, hem conegut que a València faran un film sobre Vicent Martín i Soler, protagonitzat per Imanol Arias, i que Maria Joao Pires torna a oferir concerts després de la seva malaltia cardíaca.

Etiquetes de comentaris: