Línies Addicionals

Un programa de
Catalunya Música.

De dilluns a divendres,
de vuit a nou del vespre.

dimecres, 29 de novembre del 2006

"Mujeres Argentinas i tangos de Piazzolla"

Aquesta setmana, a l'apartat que cada dijous dediquem al cant coral, parlarem amb Conxita Garcia, presidenta de la Federació de Corals Joves de Catalunya. Li preguntarem pel taller de música argentina per a cor de noies que estan fent aquests dies, amb el director Ricardo-Javier Mansilla, que acabarà diumenge amb un concert a la Sala Oriol Martorell de L'Auditori i també parlarem de la seva federació i del contingut del web que tenen a internet.

Etiquetes de comentaris: ,

dilluns, 27 de novembre del 2006

Joan Guinjoan, 75 anys

Dimarts, 28 de novembre, Joan Guinjoan fa 75 anys. Aquell dia el felicitarem i durant tota la setmana sentirem diverses persones relacionades amb el món de la música que ens comentaran quina vinculació han tingut amb aquest compositor i amb la seva música. Així tindrem els comentaris de Josep Pons (director d'orquestra), Jordi Roch (president de Joventuts Musicals), Agustí Charles (compositor), David Puertas (exresponsable de l'arxiu musical de l'OBC) i Joan Pàmies (violinista i director).

Etiquetes de comentaris:

diumenge, 26 de novembre del 2006

Setmana del 20 al 24 de novembre

Començàvem la setmana de Santa Cecília parlant amb la mezzosoprano basca Ainhoa Soraluze. També trucàvem a David Albet, director artístic de Barcelona 216, que ens va parlar del concert d'homenatge a Joan Guinjoan que es va fer dimarts.

Dimarts, el violoncel·lista Nabí Cabestany ens va explicar el contingut del concert dedicat a Arcangelo Corelli que feien dimecres al Palau Robert. Aquell dia us vam presentar Arte Verum, la nova discogràfica de Barbara Hendricks. Vam saber que Antón García Abril ha guanyat el Premi Tomás Luis de Victoria, dotat amb 60.000 euros. Us vam avançar que Jordi Savall serà nomenat Doctor "Honoris Causa" per la Universitat de Barcelona dilluns que ve i que la Setmana de Música Antiga de Mataró, que va començar dijous, arribava a la 25a edició.

Dimecres, el pianista Mac McClure ens explicava com li haviat anat per l'Amèrica del Sud la gira de concerts amb altres músics catalans. Margarida Ullate, responsable de la Fonoteca de la Biblioteca de Catalunya, ens parlava de l'exposició "Escolta i visiona". Aquesta setmana hem conegut els projectes operístics que té en marxa la Fura dels Baus, del concert amb la integral de la música per a piano de Benet Casablancas -amb l'estrena de "Tre Divertimenti" per a piano a quatre mans- que es feia dissabte al Festival Contmpo de Girona, dels concerts del Quartet Endellion a CaixaForum i del recital benèfic de Josep Bros (foto) a Vila-seca.

Dijous, parlàvem amb Joan Grimalt, director d'Exaudi nos del nou disc amb música religiosa de Francesc Valls que acaben d'editar amb La mà de Guido. També us vam comentar que les entrades del "Messies participatiu" ja són a la venda, que els Pueri Cantores fan una trobada aquest cap de setmana a Sant Feliu, que l'Escolania de Montserrat ha tret un disc de nadales amb l'Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida i que Calixto Bieito estrena una nova posada en escena de "Don Carlo" de Verdi a Basilea, Suïssa.

Finalment, divendres sentíem el que comentava el director Jesús López Cobos (foto) dels últims concerts que farà dins la temporada de l'OBC, amb música de Rott i Brahms. També sentíem el més destacat de la roda de premsa de presentació de la X Temporada Avui Música. Aquell dia coneixíem que Ramon Humet havia guanyat el Premi Reina Sofia de composició, que Maxim Xostakòvitx, el fill de Dmitri Xostakòvitx, dirigia al Palau de les Arts de València un concert monogràfic amb música del seu pare. Vam acabar la setmana parlant de les 12es Trobades Manuel de Falla que aquest any tracten dels vincles del compositor amb Catalunya.

Etiquetes de comentaris:

dissabte, 25 de novembre del 2006

"La pregunta de la setmana" del 20 de novembre

Quina d'aquestes tres òperes va acabar primer Mozart?

A - Il Re Pastore
B - Bastià i Bastiana
C - Mitridate, Re di Ponto

Aquesta vegada sortegem exemplars d'un CD del baríton galès Bryn Terfel, editat per Deutsche Grammophon, que es titula "Tutto Mozart!" i que conté el bo i millor del que Mozart va escriure per aquesta veu greu masculina.

Els obsequis són gentilesa de la discogràfica Universal.

sms al 5335 catlinies + la resposta + nom i cognoms
(Preu 0,90 € + IVA)

Resposta: Bastià i Bastiana
Guanyadors/es: Toni Garcia, Cristina Planells, Joan Sans i Ricard Josep Gómez

Etiquetes de comentaris:

dijous, 23 de novembre del 2006

Nou CD amb música de Francesc Valls

Aquest dijous, dins l'espai que cada setmana dediquem al món de la música coral, parlarem amb Joan Grimalt, director d'Exaudi Nos, d'un nou enregistrament que acaben d'editar amb el segell La mà de Guido i que inclou música religiosa del compositor barroc català Francesc Valls.

També us parlarem del "Messies participatiu" de La Caixa i del Cor de la Comunitat de Madrid, que interpretarà música catalana en uns concerts a Mèxic.

Etiquetes de comentaris: ,

dimecres, 22 de novembre del 2006

"Escolta i visiona" a la Biblioteca de Catalunya

Des del 26 d'octubre i fins al gener del 2007, la Biblioteca de Catalunya acull una exposició que es titula "Escolta i visiona". Es tracta d'una mostra de documents sonors i audiovisuals que entrarien dins la categoria de "patrimoni en perill de ser oblidat" però que també preten despertar la consciència d'aquells qui, per pertànyer a una generació que probablement només ha conegut l'audiovisual en format digital i electrònic, en desconeixen els seus antecedents. De tot plegat en parlarem dimecres amb Margarida Ullate, comissària d'aquesta exposició i responsable de la Fonoteca de la Biblioteca de Catalunya.

Etiquetes de comentaris:

Aquí podreu trobar una cronologia interessant amb el més destacat de la història de la reproducció sonora i audiovisual. També podeu veure un vídeo que fa un recorregut per l'exposició i que recull l'acte d'inauguració.

Etiquetes de comentaris:

dimarts, 21 de novembre del 2006

Barcelona Barroc convoca els Amics de Corelli

El conjunt Barcelona Barroc presenta dimecres -diada de Santa Cecília, patrona de la música-, a les Cotxeres del Palau Robert de Barcelona, un concert al voltant de la figura del compositor Arcangelo Corelli.

Aquest conjunt interpreta amb instruments històrics i el formen Adriana Alcaide i Antonin Stahly (violins barrocs), Amanda Markwick (traverso), Nabí Cabestany (violoncel barroc) i Heidi Tsai (clavecí).

Dimarts, parlarem amb el violoncel·lista Nabí Cabestany del contingut d'aquest concert que, per cert, presentarà el meteoròleg Alfred Rodríguez Picó.

Aquest és el primer concert del cicle “Units per la infància, units contra la Sida", a benefici de l'UNICEF, que un cop al mes portarà música d'estil divers fins al Palau Robert.

Etiquetes de comentaris:

diumenge, 19 de novembre del 2006

Setmana del 13 al 17 de novembre

Començàvem la setmana parlant amb el crític Xavier Cester de l'òpera "Der ferne klang" de Franz Schreker que es va fer al Teatre de la Maestranza de Sevilla i que era estrena a l'Estat. Aquell mateix dia també parlàvem amb els pianistes Akiko Nomoto i Alfredo Armero de les "Goyescas" que estan fent a Holanda. Aquell dia us informàvem que el violinista i director Vladimir Spivakov havia estat nomenat Artista per la Pau de la Unesco.

Dimarts, parlàvem amb Leonardo Waisman, codirector del Congrés Els Mons de Vicent Martín i Soler (foto) que aquesta setmana s'ha fet a València. També vam sentir una entrevista amb el clarinetista Joan Pere Gil que divendres havia d'estrenar el "Concert per a clarinet i orquestra de Josep Soler". Precisament, parlant de Josep Soler, aquest músic és un dels candidats al Premi Tomás Luis deVictoria que concedeix la Fundació Autor i que està dotat amb 60.000 euros. També us vam parlar d'un manuscrit inèdit del compositor barroc alemany Johann Jacob Froberger que s'ha de subhastar aquest novembre a Londres. També us informàvem que el Festival Contmpo de Girona de música contemporània havia començat dissabte i que s'allargarà fins a principi de desembre. Per altra banda, el Vortex Temporum Ensemble, format per músics de les Illes Balears i de Pontevedra ha guanyat el primer premi a la vuitena edició del Concurs de Música de Cambra Montserrat Alavedra de Terrassa.

Dimecres, sentíem una entrevista amb el polifacètic artista Emilio Aragón (foto). Acaba d'editar un CD titulat "Bach to Cuba" on ajunta els ritmes afrocubans amb la música de Johann Sebastian Bach. També vam xerrar amb el director teatral Ferran Madico que ens va explicar en què consistia la "Sheakespeare's Night" que de dijous a dissabte dirigeix a la nova Sala Muntaner. Aquell dia us parlàvem també d'"El fervor de la perseverança", el nou espectacle de Carles Santos.

Dijous, parlàvem amb Ruth Matamala, coordinadora del projecte "Wolfy i la caixa de música", una cantata infantil que diumenge (19.11) s'estrena a Manresa. També us comentàvem que la Catedral de Barcelona, acolliria dissabte (18.11) un homenatge al Pare Ireneu Segarra, en el primer aniversari de la seva mort. Hem sabut que el Premi Frederic Mompou de composició que organitza Joventuts Musicals ha rebut 43 partitures i que el guanyador/a se sabrà a mitjans de desembre. Sant Petersburg inaugurarà un nou auditori -amb 1.200 localitats- a finals d'aquest mes.

Finalment, divendres, vam sentir les opinions de Jesús López Cobos sobre l'OBC i sobre les simfonies de Beethoven que ha de dirigir aquest cap de setmana a L'Auditori de Barcelona. També vam parlar amb Maite de la Fuente, membre de l'Associació Bilbaïna d'Amics de l'Òpera, del projecte Tutto Verdi. Aquell mateix dia recordàvem que Montserrat Caballé (foto) celebrava el 50è aniversari del seu debut operístic a Basilea.

Etiquetes de comentaris:

dissabte, 18 de novembre del 2006

"La pregunta de la setmana" del 13 de novembre

Quin aniversari relacionat amb el compositor Joaquim Homs celebrem el 2006?

El regal del concurs d'aquesta setmana són exemplars d'un CD que L'Auditori regala als abonats de l'OBC amb música orquestral catalana dirigida per Salvador Brotons i els Quaderns pedagògics "La vida d'una orquestra" de Josep Pascual i "Joaquim Homs" de David Puertas. Els obsequis són una gentilesa de L'Auditori de Barcelona

linies.cmusica@catradio.cat
sms al 5335 catlinies + la resposta + nom i cognoms.
(Preu 0,90 € + IVA)

Resposta: el centenari del seu naixement
Guanyadors: Maria Josepa Puigibet, Montserrat Sobrevias i Pere Esteve

Etiquetes de comentaris: ,

divendres, 17 de novembre del 2006

Tutto Verdi a Bilbao

L'Associació Bilbaïna d'Amics de l'Òpera (ABAO) ha posat en marxa aquesta temporada el projecte Tutto Verdi, que portarà totes les òperes de Giuseppe Verdi a Bilbao fins a la 2020-21. En parlarem amb Maite de la Fuente, membre de la junta directiva de l'ABAO, a qui també li preguntarem per un documental divulgatiu sobre l'òpera que han editat fa poc.

Aquest divendres sentirem també les opinions del director d'orquestra Jesús López Cobos, que aquests dies és a Barcelona per dirigir dos programes de la temporada de l'OBC.

Etiquetes de comentaris:

dijous, 16 de novembre del 2006

"Wolfy i la caixa de música" s'estrena a Manresa

Aquest dijous, a l'apartat que cada setmana dediquem al món de la música coral, parlarem de l'estrena de la cantata infantil "Wolfy i la caixa de música" sobre Wolfgang Amadeus Mozart, amb música de Carles Gumí i textos de Carles Bartomeu, que es farà a Manresa diumenge que ve, dia 19, a les 6 de la tarda.

En aquesta cantata hi han intervingut una vintena d'escoles de diverses comarques i hi participen uns 900 nens i nenes. En parlarem de tot plegat amb Ruth Matamala, coordinadora d'aquest projecte.

Etiquetes de comentaris:

dimecres, 15 de novembre del 2006

Emilio Aragón porta Bach a Cuba

Aquest dimecres, dia 15, parlarem amb Emilio Aragón que acaba de presentar el disc "Bach to Cuba". Es tracta d'un CD, editat per Deutsche Grammophon, que ha gravat al costat de músics llatinoamericans i de l'Orquestra Simfònica de Tenerife. Amb Aragón també parlarem d'altres projectes que té al voltant de la música clàssica.

Etiquetes de comentaris:

dimarts, 14 de novembre del 2006

Comença el congrés Els Mons de Martín i Soler

Del 14 al 18 de novembre es fa a València el primer congrés internacional sobre el compositor valencià Vicent Martín i Soler (1754-1806). Leonardo Waisman, codirector d'Els mons de Vicent Martín i Soler, ens comentarà el més destacat d'aquest congrés, així com alguns dels continguts que es tractaran en les diferents ponències.

En el programa d'avui també podrem sentir l'entrevista que vam tenir divendres amb Joan-Pere Gil abans del viatge que l'ha portat a Lima (Perú), on estrenarà el Concert per a clarinet i orquestra de Josep Soler (1935).

Etiquetes de comentaris:

dilluns, 13 de novembre del 2006

Òperes de Franz Schreker i Enric Granados

Aquest dilluns, dia 13, parlarem de dos temes relacionats amb el món de l'òpera. D'una banda, el crític Xavier Cester ens comentarà com ha anat l'estrena al teatre de la Maestranza de Sevilla de Der Ferne Klang (El so llunyà), primer títol operístic de Franz Schreker (1878-1934) que s'estrena a l'Estat.

D'altra banda, parlarem amb els pianistes Alfredo Armero i Akiko Nomoto que aquests dies treballen a Holanda en una nova producció escenificada de l'òpera Goyescas d'Enric Granados (1867-1916).

Etiquetes de comentaris:

dissabte, 11 de novembre del 2006

"La pregunta de la setmana" del 6 de novembre

On va néixer el compositor José de Nebra?

El regal del concurs d'aquesta setmana són exemplars del CD amb música d'aquest compositor, editat per Harmonia Mundi, i interpretat pel conjunt Al Ayre Español, la soprano navarresa María Bayo i Eduardo López Banzo, a la direcció.

linies.cmusica@catradio.cat
sms al 5335 catlinies + la resposta + nom i cognoms.
(Preu 0,90 € + IVA)

Resposta: Calatayud
Guanyadors: Emma Sallent, Víctor León, Anna Oliveras, Marina Rodríguez i Eduard Ferrer

Etiquetes de comentaris:

divendres, 10 de novembre del 2006

Setmana del 6 al 10 de novembre

Hem començat la segona setmana de novembre parlant amb el director d'orquestra i clavecinista Eduardo López Banzo. Vam saber coses de José de Nebra i també de com va anar la gravació de l'òpera Amadigi de Haendel que, amb el seu conjunt Al Ayre Español, va enregistrar fa algunes setmanes al nou Auditori de Girona.

Aquell dia vam informar-vos de la mort del director d'orquestra Silvio Varviso i de l'estrena de "Romança sota la lluna", primera sarsuela en català des del 1934, que es va fer el cap de setmana passat al Teatre La Faràndula de Sabadell.

Dimarts parlàvem amb Enric Ferrer, director del Concurs de música de cambra Montserrat Alavedra, que aquest cap de setmana es farà a Terrassa.

Aquests dies hem sabut també que una productora francesa està preparant una pel·lícula de tres hores sobre Pau Casals a partir d'una idea original de Michel Lethiec i Laurent Gomes. En aquest projecte hi col·labora també TV3.

Dimecres, parlàvem amb Quim Lecina de l'espectacle "Em dic Erik Satie, com tothom" que torna a representar-se al Versus Teatre de Barcelona. També vam parlar amb la soprano Maribel Ortega i vam comentar-vos un concert d'homenatge a Granados que es va fer al Carnegie Hall de Nova York i de l'estrena de la primera òpera de Franz Schreker a l'Estat.

Dijous, Borja Sitjà ens parlava del Festival de Música Contemporània de Lima que té a Catalunya com a país convidat. També xerràvem amb Montserrat Cadevall, presidenta de la FCEC, que ens va avançar que Barcelona s'ha convertit en seu de l'Europa Cantat de la zona mediterrània. També us vam parlar de l'homenatge que Esparreguera fa el dissabte 11 a la soprano Francesca Callao, en el vint-i-cinquè aniversari de la seva mort.

Divendres, vam parlar de l'estrena de "Lucia di Lammermoor" (foto) al Liceu i de la roda de premsa que el director Paul Goodwin i el piansita Alexei Volodin van oferir a L'Auditori per presentar els seus concerts al costat de l'OBC. Finalment, us vam parlar de la presentació del llibre "La música en la obra de Cervantes" a càrrec del Dr. Antonio Martín Moreno, catedràtic de Musicologia de la Universitat de Granada, que es farà dilluns a la tarda a la Residència d'Investigadors de Barcelona.

Etiquetes de comentaris:

dijous, 9 de novembre del 2006

Montserrat Cadevall ens parla de Polyfollia

Aquest dijous, dins l'espai que setmanalment dediquem al món coral, parlarem amb Montserrat Cadevall -presidenta de la FCEC- de Polyfollia, un mercat de música coral dirigit a promotors i organitzadors de concerts que la setmana passada va poder seguir en directe a Normandia. Sabrem com funciona Polyfollia i quin és l'origen d'aquesta mostra coral.

Etiquetes de comentaris:

dimecres, 8 de novembre del 2006

"Em dic Erik Satie, com tothom" torna al Versus Teatre

Demà dijous, dia 9, s'estrena l'obra de teatre i música "Em dic Erik Satie, com tothom" ideada per Quim Lecina, basada en textos del mateix Satie i protagonitzada per Lecina i pel quartet de violoncels PerQuattroCelli (Eva Curto, Pau Ferrer, Daniel Oliu i Daniel Regincós). A les "Línies Addicionals" d'aquest dimecres parlarem amb Quim Lecina de com ha anat evolucionant aquesta obra, que ja es va poder veure al Versus Teatre de Barcelona el mes de juny passat i que s'ha representat també en altres poblacions.

En el mateix programa també parlarem amb la soprano Maribel Ortega que actua dissabte al Monegal dins del Cicle de Tardor d'aquest hotel de Sant Llorenç de Morunys.

Etiquetes de comentaris:

dimarts, 7 de novembre del 2006

El concurs Montserrat Alavedra comença divendres

Aquest dimarts parlarem amb Enric Ferrer, membre dels Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa i director del Concurs de música de cambra Montserrat Alavedra de Terrassa, que es farà del 10 al 12 de novembre. Aquest certamen biennal arriba enguany a la vuitena edició i hi participaran una quinzena de grups provinents d'arreu de l'Estat.

dilluns, 6 de novembre del 2006

Entrevista a Eduardo López Banzo

Aquest dilluns, a les "Línies Addicionals", parlarem amb el director d'orquestra i clavecinista Eduardo López Banzo, fundador i màxim responsable del conjunt de música antiga Al Ayre Español. Parlarem de l'últim enregistrament que han fet al costat de la soprano María Bayo amb música de José de Nebra y Luigi Boccherini. També li preguntarem per l'òpera Amadigi de Haendel que van gravar fa alguns mesos a Girona i sobre els seus projectes de futur.

Etiquetes de comentaris:

diumenge, 5 de novembre del 2006

"La pregunta de la setmana" del 30 d'octubre

Aquesta vegada us regalem exemplars de la revista "Goldberg". Un dels articles de l'últim número d'aquesta publicació el dediquen a la viola da gamba. El que us demanem aquest cop fa referència a l'etimologia del nom d'aquest instrument

Què vol dir "gamba" quan parlem de viola de gamba?

Pistes: No té res a veure amb el marisc i la paraula té l'origen en la manera com es toca.

linies.cmusica@catradio.cat
sms al 5335 catlinies + la resposta + nom i cognoms.
(Preu 0,90 € + IVA)

Entre tots els encertants, hem sortejat uns quants exemplars de l'últim número de "Goldberg".

Resposta: cama
Guanyadors/es: Jordi Hereu, Marina Castells, Anna Tarré, Jordi Edo, Joan Valero, Xavier Monsó, Joana Anduaga, Rosa Armengol, Elisenda Martí i Ramon Caralt

Etiquetes de comentaris:

dissabte, 4 de novembre del 2006

Setmana del 30 d'octubre al 3 de novembre

Començàvem la setmana amb la visita del crític Xavier Cester que ens va venir a parlar de l'inici de la temporada del Teatre de l'Òpera Estatal de Baviera. Dilluns també vam tenir Javier Rozas, director de la revista Goldberg, que ens va comentar els continguts més interessants de l'últim número de la seva publicació.

Dimarts, us parlàvem de dues exposicions. D'una banda la de "Visca el piano" que acabava el dia 5, i de l'altra, "Petita història de Mozart", que fins al més de gener es pot veure a L'Espai Cultural de Caja Madrid a Barcelona.

Hem sabut que Francesco Tristano Schlimé ha guanyat el concurs "El Primer Palau" i que el mexicà David Lomelí i la soprano de Letònia Maija Kovalevska han guanyat el concurs "Operàlia".

Dimecres, parlàvem amb Toni Rumbau, director del Festival d'Òpera de Butxaca i Noves Creacions i us comentàvem l'exposició sobre la influència de Mozart en Schoenberg que es pot veure aquests dies a Viena.

Dijous, parlàvem amb el director Xavier Puig de l'espectacle "Veus quines veus?" i també sentíem un tast del tercer disc de la integral que Jordi Masó està fent per al segell Naxos de la música per a piano de Joaquín Turina.

Acabàvem la setmana amb la notícia del Grammy Llatí que l'OBC ha guanyat per "Rhapsody in blue" i sentíem una entrevista al director Ernest Martínez Izquierdo, responsable d'aquesta gravació. Aquell mateix dia entrevistàvem Gerardo Grieco, director general del Teatro Solís de Montevideo que ens parlava dels 150 anys d'història del teatre més antic de l'Amèrica del Sud.

Aquesta setmana també hem sabut que el Teatro Colón ha tancat portes fins al 2008, que la pel·lícula sueca "Tierra de ángeles" que tracta d'un director d'orquestra ha arribat a dos cinemes de Barcelona i que l'Orquestra del Teatre Mariinski és aquests dies de gira per tot l'Estat.

Etiquetes de comentaris:

divendres, 3 de novembre del 2006

El Teatro Solís de Montevideo fa 150 anys

El Teatro Solís és el més antic d'Amèrica del Sud si parlem de grans capitals. Aquest any 2006 celebra el 150 aniversari. A les "Línies Addicionals" d'aquest divendres trucarem a l'Uruguai i parlarem amb Gerardo Grieco, director general, de la història i del funcionalment d'aquest teatre americà.

Etiquetes de comentaris:

dijous, 2 de novembre del 2006

"Veus quines veus?"

Aquest dijous, a l'espai que a les "Línies Addicionals" dediquem al món coral, parlarem amb Xavier Puig, director del Cor de Cambra de l'Auditori Enric Granados de Lleida, de l'espectacle "Veus quines veus?" que presentaran a l'Auditori de Lleida el 4 de novembre i al de Barcelona el dia 18 del mateix mes.

També sentirem la crítica que ha preparat Xavier Chavarria del concert que l'Orfeó Català va fer al Palau de la Música Catalana dilluns passat i que va suposar l'estrena a casa nostra d'una Missa Solemnis de Leopold Mozart.

Etiquetes de comentaris: ,

dimecres, 1 de novembre del 2006

Festival d'Òpera de Butxaca i Noves Creacions

Aquest dimecres, 1 de novembre, tindrem a Toni Rumbau, director del Festival d'Òpera de Butxaca i Noves Creacions, a les "Línies Addicionals". Amb ell parlarem, entre altres coses, de l'homenatge que li faran al compositor anglès Peter Maxwell Davies, de l'estrena d'una òpera sobre els fets de l'11 de març de Madrid i de com veu el futur del gènere operístic.

Etiquetes de comentaris: